TÝDENNÍ POLEDNÍ MENU

                                              JÍDELNÍ LÍSTEK OD 22.4 DO 26.4.

Pondělí

 Francouzská cibulačka s krutony

Hovězí maso na pepři s dušenou rýží/houskovým knedlíkem

Medailonky z vepřové panenky s brusinkovou omáčkou a pečeným bramborem se zakysanou smetanou

Mexické fazole s uzeným masem, smaženou cibulkou a okurkou

* Smažené žampiony s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou

Úterý

 Čočková polévka s uzeninou

Pečená kachna na švestkách s bílým zelím, houskovým a bramborovým knedlíkem

Hovězí stroganov s dušenou rýží

Halušky s bryndzou a opečenou slaninou

Smažená kuřecí kapsa plněná sýrem a šunkou s vařeným bramborem

* Zapečený lilek s mozzarellou, rajčaty a bazalkou, bagetka

Středa

 Hovězí vývar s masem a nudlemi

Pomalu pečené hovězí maso s gratinovanou zeleninou v bešamelu s vařeným bramborem

Vepřová plec na houbách s houskovým knedlíkem/dušená rýže

Kuřecí nudličky na kari s cizrnou, dušená rýže

Pštrosí vejce s bramborovou kaší, čalamáda

* Grilovaný hermelín s rozpečeným chlebem a zeleninou

Čtvrtek

 Zeleninový krém

Burger s hovězím masem, BBQ omáčkou a zeleninou, opečený brambor, citrónová majonéza

Vepřový debrecínský guláš s houskovým knedlíkem

Vepřové nudličky na hořčici s tymiánem, dušená rýže

Ledvinky na cibulce s dušenou rýží/houskovým knedlíkem

* Šopský salát, bagetka

Pátek

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Kančí kýta se šípkovou omáčkou a houskovým knedlíkem

Smažený vepřový řízek s bramborovým salátem

Bramborový guláš s uzeninou a cizrnou, chléb

* Palačinka plněná tvarohovým dipem a čerstvou zeleninou

* bezmasé jídlo